Leena Saleva

shiatsu- ja reikihoitaja, luovien menetelmien ohjaaja

Työskentelen iloksi ja voimaksi osuuskunnassa shiatsu- ja reikihoitajana sekä luovien menetelmien ohjaajana. Erityisesti kirjoittamisen ja liikkeen sekä keho-mieliyhteyttä vahvistavien menetelmien soveltava käyttö ovat intohimojani.

Leena Saleva
Leena Saleva
leena.saleva(a)iloksijavoimaksi.fi

040 5082712

Koulutus:
Sairaanhoitaja (AMK), suuntautuminen mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Kirjallisuusterapiaohjaaja
Tanssi-liiketerapeuttisten menetelmien ohjaaja
Tanssin ja somatiikan ammatillinen täydennyskoulutus
Kehoterapiamenetelmien, luovan kirjoittamisen ja teatteritaiteen perusopintoja
Tanssin ja teatterin lyhytkursseja

Luovat menetelmät

Luovilla menetelmillä on hyvinvointia ja itsetuntemusta kehittäviä mahdollisuuksia erilaisina kanavinaan, jotka auttava ihmistä löytämään omia voimavarojaan. Ne voivat toimia myös "iskunvaimentimena" vaikeissakin tilanteissa, tehden tilaa ilolle.  

Shiatsu

Shiatsu on kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva alun perin japanilainen 1000 vuotta vanha kokonaisvaltainen hieronta. Hoidossa kehon energiakanavia, meridiaanilinjoja ja niiden akupunktiopisteitä käsitellään mm.peukaloilla, kämmenpohjilla, rystysillä, jalkaterillä painellen ja venyttäen. Shiatsu tehdään lattialla, asiakkaalla lämpimät joustavat vaatteet päällä.

Reiki

Reiki on japanilainen Mikao Usuin (1865 - 1926) kehittämä hoitomuoto. Reiki muodostuu sanoista rei = henki ja ki = elämän energia tai elämän voima. Reiki on energiahoito ja hyvin lempeä hoitomuoto, joka sopii kaikille ja kaikenlaisiin elämäntilanteisiin.

Tanssiterapeutit Leah Bartal ja Nira Ne'eman puhuvat käsistä sielun renkinä. Monet minulle tärkeistä asioista, liike, kirjoittaminen, koskettaminen tapahtuvat käsien kautta. Näin ollen käsivarsien, käsien liike sekä kirjoittaen, liikkuen että koskettaen edustavatkin minulle eräänlaista sielun renkiyttä.